Dragi prijatelji sporta, karate klub Sokol poziva svu djecu i njihove roditelje koje zanima ovaj sport da se priključe treninzima kluba karate škole. 

Želite li odrastati zdravo, razvijati se pravilno i savladati osnove drevne istočnjačke borilačke vještine? Od najranije dobi razvijte svoje motoričke sposobnosti, samokontrolu, staloženost, borbenost duha i disciplinu... Posjetite karate klub "Sokol" i otkrijte zašto su jedan od najboljih klubova u Hrvatskoj!

Karate je borilačka vještina koja koristi sve dijelove tijela u svrhu samoobrane. Postojbina karatea je otok Okinawa koji se nalazi južno od Japana u otočju Ryu Kyu. Kod osnovne tehnike uče se pojedinačni udarci, blokovi, stavovi itd. 

U vježbanju se koristi oprema kao naprimjer: makiwara, vreća za udaranje, fokuseri, utezi itd. Borba može biti slobodna ili dogovorena (dogovori se koji će se izvesti udarac, i kojim blokom se blokira taj udarac). 
Ovisno o uzrastu kojemu pripadate možete se upisati u jednu od početničkih grupa: cicibani od 4 - 7 g., učenici od 8 - 12 g., kadeti od 13 - 17 g., seniori preko 18 g.